404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Olteniţa / Ţone: „Bugetul e mai mic în 2016 dar asta nu ne va împiedica să realizăm tot ce ne-am propus!” – Ziarul Strada
Home » News » Olteniţa / Ţone: „Bugetul e mai mic în 2016 dar asta nu ne va împiedica să realizăm tot ce ne-am propus!”

Olteniţa / Ţone: „Bugetul e mai mic în 2016 dar asta nu ne va împiedica să realizăm tot ce ne-am propus!”

Primarul Olteniţei, Petre Ţone a intrat în noul an 2016 cu un optimism specific. Bugetul pe 2016 este mult mai mic decât cel de anul trecut însă obiectivele, planul său de investiţii par intangibile. Pentru acest an, Executivul a prevăzut o serie de lucrări, cele mai vizate domenii fiind tot sănătatea, învăţământul şi cultura.

Domnule primar Ţone, ne aflăm la începutul unui an extrem de important şi pentru dumneavoastră tone_novşi pentru Olteniţa. Pentru început aş dori să ne spuneţi cât „de mare” va fi bugetul pe 2016 specificând şi domeniile în care veţi acţiona.
Înţeleg curiozitatea dumneavoastră dar daţi-mi voie înainte să vorbim despre buget să urez şi eu, pentru că este primul interviu pe anul acesta, toate cele bune oamenilor din Olteniţa, să le mulţumesc celor care au trimis felicitări Primăriei şi Consiliului Local şi să-i asigur de bunele noastre intenţii.
La începutul acestei luni am trimis o scrisoare fiecărei familiidin Olteniţa unde am arătat, în mare, realizările Primăriei, ale Consiliului Local. Adică nu proiecte, nu vorbărie, ci fapte concrete. Nimeni nu poate contesta absolut tot ce am scris în acea scrisoare. În plus, dorim să redactăm o nouă scrisoare care să cuprindă planurile de viitor, pe următorii 10 ani.
În legătură cu bugetul, apare un prim mare regret. Cel mai performant guvern în opinia mea de după ’90, Guvernul Ponta, găsise o formulă pentru echilibrarea bugetelor în toate localităţile ţării şi nu numai în localităţi ci şi în privinţa consiliilor judeţene. Unul dintre cele mai avantajate consilii judeţene din ţară a fost şi Consiliul Judeţean Călăraşi, ştiindu-se faptul că acest judeţ are nevoie de foarte, foarte mulţi bani fiind rămas în urmă. De exemplu, Olteniţa a primit pentru echilibrare, în 2015,în jur de 43 de mld lei vechi. Anul acesta am primit de la Administraţia Financiară sume pentru echilibrare din TVA de 1,8 mld lei vechi, iar din cota de 18,5% impozitul pe venit, am primit 1,53 mld. În total este vorba de 3,3 mld lei vechi, deci un deficit de 40 de mld! Nu vreau neapărat să atac pe nimeni, nici măcar formula de calcul care văd că este extrem de curioasă.

Anul trecut când Guvernul României a dat sume pentru echilibrare tuturor comunelor, oraşelor, municipiilor din ţară, comuna Modelu nu a primit nici un leu. Pe noua formulă, descoperită, inventată, habar nu am cum, fără să pun la îndoială autenticitatea, inventivitatea celor de la Administraţia Financiară, Modelu a primit 22 de mld lei vechi. Vorbesc doar de sume de la Administraţia Financiară, pentru că dacă ajungem şi la Hotărârea de Consiliu Judeţean din data de 8 ianuarie, pentru Olteniţa, a considerat Consiliul Judeţean probabil în integralitatea lui, nu ştiu cum s-a votat, că nu e nevoie de nici un leu. În momentul în care un consilier judeţean PSD a ridicat problema, primăria solicitând 1,5 mld lei vechi pentru plată arierate la spital, s-a răspuns că Primăria Olteniţa are bani, că nu are conturile blocate şi că nu trebuie să i să dea bani pentru spital. Din această înşiruire, eu înţeleg că omul gospodar, omul care ţine de bani, omul care face economie trebuie să plătească în faţa mai marilor vremii.

Şi acum vine întrebarea mea, zic eu logică. Pentru asta, în ultimii 4 ani am făcut deszăpezire cu forţe proprii? Pentru asta am agonisit fiecare leu pentru decoraţiunile de Crăciun? Ca să mi se scoată ochii că sunt un bun gospodar şi că nu am conturile blocate?

Dacă acesta e preţul pe care trebuie să-l plătim sunt de acord să-l plătim, nu mă dau în lături. N- am dat niciun telefon la Consiliul Judeţean să mă lamentez dar mi se pare profund, profund incorect!

„Ca o paralelă, dacă anul trecut am avut un buget de 41.632 de mii, anul acesta avem un buget de 38.079 mii lei Cred că se vede cu ochiul liber diferenţa este cam de 35-36 de miliarde lei vechi. Diferenţa este clară, provine din acele sume pentru echilibrare, pentru că bugetul se constituie pe sume pe care le-am avut încasate. Asta nu ne vaîmpiedica să realizăm tot ce ne-am propus. Decât că vom întâmpina greutăţi foarte, foarte mari.”Petre Ţone, primarul mun. Olteniţa

Spuneaţi că aţi urmărit invitaţia prin care noi expunem toate Proiectele de Hotărâri pentru şedinţa din 28 ianuarie. Unul dintre ele se referă şi la asfaltările din municipiul Olteniţa. Cu toate că avem sursă proprie, pentru circa 70%,întreg proiectul de asfaltări îl vom înainta şi pe PNDL, dar pentru că încrederea în Consiliul Judeţean a ajuns la nişte cote…., mă opresc să nu spun cuvinte mari, îl voi depune direct la Ministerul Dezvoltării Regionale urmând să mă duc acolo în audienţe să fac plecăciuni, poate aşa obţinem bani.

Tot în ideea de a obţine bani avem un studiu de fezabilitate pentru ambulatoriu pe care l-am modificat, pentru că de IMG_2716doi ani de zile mi se promite de la Consiliul Judeţean că vom fi ajutaţi cu sume pentru reabilitarea ambulatoriului iar până acum nu am văzut nici măcar un leu, nici măcar pentru studii sau pentru proiecte nu am fost ajutaţi şi atunci vom depune la CNI în scopul de a obţine bani pentru ambulatoriu.

În rest am asigurat sumele prin bugetul nostru pentru toată problematica existentă într-un oraş. Şcolile nu vor avea de suferit, ba din contră vom continua politica avută până acum de a ajuta foarte mult şcolile în afara sumelor cuvenite pentru numărul de elevi.

Cu toate că anul trecut am dat 15 mld la spital noi am avut alocaţi în fază iniţială prin buget 8 mld. Pentru 2016 am menţinut prevederea bugetară de 8 mld pentru spital.

Avem sumele constituite pentru toate problemele care se pot ivi pentru SPAS, asistenţa socială, pentru AMS, pentru Căminul de Persoane Vârstnice, pentru Cantina de Ajutor Social. Avem 1 mld. în care am prevăzut bursele pentru elevi, deci nu facem rabat de la nimic care să impieteze în vreun fel sistemul de învăţământ sau spitalul.

Vă spuneam că am constituit sume pentru toate ajutoarele sociale. Avem ajutoare sociale atât în bani cât şi în alimente şi alte produse.

Nu mai vorbesc pentru sport, aceeaşi sumă ca şi anul trecut am prevăzut-o şi pentru sport. Avem o mică diminuare a sumei pentru biserici, dar asta este, s-au dat în anii precedenţi sume consistente. Avem banii constituiţi pentru iluminatul stradal, ambiental şi toate celelalte.

Parcă am prevăzut că vor apărea probleme şi am intrat în acest an cu un excedent de 68 de mld lei vechi. Aşa cum IMG_20151030_104629bine ştiţi aceste sume se pot folosi doar pentru investiţii. Şi am, zic eu un program extrem de ambiţios.Pentru asfaltare am alocat 37 mld, avem în vedere două străzi foarte importante şi anume Tineretului de la strada Constructorilor până la capăt şi strada Argeşului, tot la fel de la strada Constructorilor până la capăt şi mai avem încă 4 străzi: Traian, Dunărea. C.A. Rosetti şi 23 Aprilie care se vor termina. În afară de aceste străzi mai avem încă două străzi, e vorba de Mircea Eliade şi Oituz, şi avem de terminat o stradă, Viilor, cea mai lungă stradă de la noi din oraş pe care am început-o anul trecut şi din cauza timpului foarte rău a trebuit să oprim lucrările pe care le vom continua anul acesta.

Am alocat 10 mld lei vechi pentru acea clădire care va fi extraordinar de importantă pentru municipiul nostru, e vorba despre bibliotecă, muzeu, cinematograful şi sala de spectacol.

Am alocat o sumă pentru terminarea parcului Argeş, şi ca element de noutate le voi propune consilierilor locali proiectul privind scena în aer liber pe care am văzut-oîn Parcul Dumbrava din Călăraşi. Încă de când am văzut-o am zis ce frumos ar fi şi în oraşul Olteniţa aşa ceva!
Vreau să vă spun că astăzi când vorbim suntem aproape pe terminate stadiul de proiect, studiul de fezabilitate tot, iar implementare şi terminarea acestei scene în aer liber am pus ca termen 1 iunie 2016.

Această scenă în aer liber va fi completată de o toaletă publică ultramodernă Ambele sunt la o distanţă de 10 m una de alta, pe un teren cu care am făcut anul trecut aşa zis-ul schimb cu REK-ul, unde noi am dat acea ruină de pe strada Tineretului şi am preluat un teren de 1900 m. Acest teren va deveni, în opinia mea în decursul anului 2016, după ce se vor termina scena şi acea toaletă care era absolut necesară în centrul oraşului, un parc atât pentru cei mici, tineri, cât şi pentru oameni mai în vârstă. Vom face câteva pavilioane, nu neapărat rotunde, ci cu diverse forme unde oamenii mai în vârstă să poată citi un ziar, să poată sta la o şuetă unde să-şi petreacă un timp agreabil în aer liber. Bineînţeles multă verdeaţă, gazon aşa cum bănuiesc că e foarte bine.

„Aşa cum ştiţi prin ordonanţă s-au mărit salariile în sistemul bugetar. Având un buget mai mic decât anul trecut, nu avem voie să ne plângem că nu vom avea bani de salarii. Nu. Vom avea bani, îi vom gospodări aşa cum putem şi mai mult, ne vom bate să atragem cât mai multe fonduri.”Petre Ţone, primarul mun. Olteniţa

Avem în plan şi un proiect, suntem în faza de semnare de contract pentru pubele subterane. Vrem să schimbăm faţa oraşului şi acele pubele în care se aruncă gunoiul şi trag câini şi este extrem de inestetic să le facem să dispară. Totul să fie subteran, este o investiţie modernă, am găsit o firmă de la Satu Mare, sperăm că primele 6 asemenea pubele subterane să le facem anul acesta. Am prevăzut sumele, nu ne împiedică nimic.

Tot din excedentul bugetar vrem să extindem reţeaua de energie electrică în Cartierul Nou, în spatele spitalului, pentru că la un moment dat s-a construit un pic haotic iar acum sunt case care nu pot beneficia de energie electrică pentru că ar trebui să tragă cablul pe deasupra altor case, lucru care nu este permis de lege.

Vom interveni la Liceul Nicolae Bălcescu ca să terminăm aleile din incintă. Ştiţi că Nicolae Bălcescu este cel mai mare liceu din judeţul Călăraşi, în jur de 1500 de elevi, şi avem acolo şi un teren de sport de făcut, avem o sală de sport total insalubră la Şcoala nr. 2, care poartă numele regretatului profesor Lucian Pavel şi ne-am propus, avem toate adresele înaintate către Inspectoratul Judeţean de Învăţământ să obţinem posibilitatea de a demola acea clădire care să facă loc unei săli moderne pentru copii din Olteniţa.
Ar fi multe de spus, eu sper din tot sufletul ca acel bloc a cărui ruină i s-a dat acelei firme REK, anul acesta să prindă contur realizarea unui bloc de locuinţe cu spaţii comerciale la parter.
Noi avem planuri foarte, foarte ambiţioase.

Nu ascund, voi lansa pe SEAP chiar şi asfaltarea sau reasfaltarea celor mai importante bulevarde din municipiul Olteniţa chiar dacă în acest moment nu am sursă de finanţare. Aşa le şi vom lansa, fără sursă de finanţare, în speranţa că vom creşte veniturile primăriei de maniera să putem să le asfaltăm totuşi în 2016. Mai sunt foarte, foarte multe obiective pe care ni le dorim să le facem.

„Nu am renunţat niciodată la ideea de a achiziţiona Clubul Navol, el face parte din viaţa fiecărui olteniţean. Nu trebuie să uităm că în marea lui majoritate a fost făcut prin muncă patriotică, au avut loc şi jertfe omeneşti la această clădire, acum fiind în patrimoniul indienilor de la Ever Green. Suntem în discuţii cu dumnealor, sperăm să devenim proprietarii acestui imobil.”Petre Ţone, primarul mun. Olteniţa

Mai avem bani alocaţi pentru cheltuielile de majorări de capital, eu sper în acest an, mai precis până în aprilie să achităm linia de credit a Termo Urbanului ca să-l scăpăm de o povară a dobânzii. După cum observaţi am terminat cu excedentul şi trec la problemele arzătoare ale oraşului, pentru că tot în buget avem prinse sume pentru studii de fezabilitate. Nu am renunţat deloc la ideea, se află în derulare un concurs de idei pentru o statuie a eroilor din al doilea război mondial. În Olteniţa avem statuie închinată ostaşilor ruşi de la 1853, avem din primul război mondial, iar la al doilea război mondial, unde avem foarte mulţi eroi nu avem decât o placă comemorativă care după părerea mea nu este reprezentativă pentru oamenii din Olteniţa.
Chiar mâine(n.r. 27 ianuarie) mă întâlnesc cu proiectanţi, un proiect extrem de ambiţios cu fonduri europene în valoare de 5 mil euro, e vorba de parcul central. Suntem în relaţii cu o firmă care ne vor percepe costurile de proiectare şi de avizare doar în momentul în care câştigăm proiectul şi avem finanţarea.

Finanţarea de unde vine?
Finanţarea vine din fonduri europene, pe POR şi înseamnă modernizarea parcului central, proiect în jur de 5 mil de euro. Este aceeaşi firmă care a modernizat Parcul Moghioroş din Bucureşti, care este superb. Mergem până la a replanta inclusiv pomi pentru că avem foarte mulţi foarte bătrâni cu care trebuie să facem ceva.
O altă problemă avem cu Şoseaua de Centură. Suntem foarte aproape de terminarea proiectului, avem studiul de fezabilitate urmând ca în momentul în care avem acest proiect să-l înaintăm la Călăraşi, la ADR şi să încercăm şi acest lucru. Mai avem parcări de făcut dar astea sunt lucruri mai minore.
Dar pentru că noi trebuie să ne gândim la oameni nu vreau să renunţ sub nici o formă la sistemul de încălzire centrală.
Şi, cu permisiunea dumneavoastră aş vrea să vă vorbesc puţin despre acest proiect. E motivul pentru care în şedinţa de joi, 28 ianuarie, am să introduc un Proiect de Hotărâre în care cer majorarea capitalului social la Termo cu 4 mld, cu care eisă plătească linia de credit. Linie de credit ajunsă la sfârşit şi ne somează BCR-ul să o achităm, dacă nu, să punem mult mai multe garanţii.

Vreau să vă spun că în această iarnă încălzirea centrală a mers foarte bine, aici un merit deosebit pe care trebuie să-l remarc îl are viceprimarul Manciu care personal a fost de mai multe ori la Piatra Neamţ şi am luat de acolo 9 cazane cu titlu gratuit în valoare în jur de 50 de miliarde de lei. Noi le-am luat gratuit de la Primăria Piatra Neamţ, le-am montat şi au un randament foarte-foarte bun. Din discuţiile pe care le-am avut cu directorul Termo Urban-ului factura a scăzut simţitor, coroborat şi cu scăderea preţului la gigacalorie, ştiţi foarte bine că am reuşit să subvenţionăm cu 30% acest preţ care este în jur de 3 mil şi ceva. S-a ajuns să se plătească la apartamentele cu centrală proprie sume mai mari şi atunci apelul meu către cetăţenii municipiului Olteniţa care nu au nici o sursă de încălzire, sunt 1600 de apartamente, să se racordeze din nou la Termo Urban. Este păcat de Dumnezeu, avem o avere, randamentul este extraordinar de bun, cei din delegaţia venită de la BCR când au ajuns şi au auzit că avem un indice doar de 14% pe pierdere au spus că este un indice foarte bun. Şi atunci ar fi păcat să nu readucem oamenii în sistem. Pentru că oamenii trebuie să se gândească, Uniunea Europeană e bună, ne-au dat şi facilităţi dar ne impun şi reguli extraordinar de stricte. Se ştie că din 10 în 10 ani trebuie schimbată centrala termică de apartament. Acum trebuie să punem centrală specială, model european, costurile vor fi destul de mari, şi atunci de ce să nu profităm de acest sistem, care oricum este mult mai ieftin decât individual?

Iar cifrele au confirmat.
Sigur că da, vă spun încă odată este un mare merit al viceprimarului că s-a ţinut, m-a convins şi am făcut acest lucru împreună cu directorul de la Termo, domnul Şumudică.

„Sumele pentru investiţii sunt comparabile. Dacă anul trecut am avut un plan de investiţie de 64 de mld, am beneficiat de un lucru extraordinar acceptat de CNI şi din cele 26 mld pe care trebuia să le cheltuim cu Casa de Cultură, n-am cheltuit nici un leu. A fost o economie, o gură de oxigen.”Petre Ţone, primarul mun. Olteniţa

O sumă aproape identică a fost şi anul trecut şi probabil că la fel va fi şi în 2017 pentru că Olteniţa are nevoie de dezvoltare.
În realizări, suma e mai mare anul trecut, pentru că în 2015 am avut foarte multe realizări. Vă spuneam numai la spital 15 mld, stadionul, parcarea de la Izocon, asfaltare la baza sportivă, am asfaltat terenurile de sport de la aproape toate şcolile: Şcoala nr. 2, Şcoala nr, 3, Nicolae Bălcescu, Grădiniţa nr. 2. Nu există şcoală care să nu fi primit cel puţin 1 până în 5 mld.
De exemplu Liceul Nicolae Bălcescu a primit în anul 2015 suma de 8 mld, în afară de suma care vine pe elev. Noi vorbim doar de ce au primit din partea primăriei Olteniţa. Să nu uitaţi că în 2019 Liceul Neagoe Basarab face 100 de ani de existenţă şi a trebuit şi vom continua această politică să arate impecabil pentru că până atunci sperăm din toată inima să devină Colegiu naţional. Cred că nu s-a uitat că acum doi ani am avut elev de 10 la BAC, cred că nu s-a uitat că am avut acolo un elev Baltac care a ajuns să câştige în SUA o olimpiadă de chimie. Sper ca toate aceste lucruri să nu se uite.
După cum spuneam numai anul acesta la Şcoala nr. 2, avem deja trecute prin investiţii care se vor aproba joi, 28 ianuarie, 3,5 mld. Deci noi continuăm investiţiile în şcoli chiar dacă nu sunt spectaculoase eu vreau să-mi ţin cuvântul pe care mi l-am dat acum 3 ani: sport, cultură şi sănătate dar nu neapărat în ordinea asta.

La bursa zvonurilor ce se mai aude? Câţi contracandidaţio să aveţi la vară?
La bursa zvonurilor se aude că vom fi10 candidaţi. Acum e o întreagă discuţie cu tururile. Eu vreau să vă spun dumneavoastră că nu mă deranjează, nu două tururi ci indiferent câte tururi, iar cei care votează, singurul lucru pe care mi-l doresc este să voteze în cunoştinţă de cauză pentru că nu poţi să pui egalitate, într-un mandat asfaltezi 6 800 mp iar eu voi depăşi 130 de mii mp, tot într-un singur mandat.

Dacă în acea scrisoare arătam că s-au dat în 4 ani 300 mil la spital şi până la sfârşitul lui 2015 s-au dat 45 mld direct din bugetul primărie, plus că am atras 30 mld de la minister. L-am cărat după mine pe domnul director la minister, i-am prezentat oamenii din minister pentru că dacă stăm nu vom realiza nimic. Vă rog să mă credeţi că olteniţenii au motiv să se laude cu spitalul. Şi acum la spital este un şantier, avem oameni în municipiul Olteniţa care văzând probabil eforturile depuse de primărie, avem oameni de afaceri care acum este în opinia mea o întreagă competiţie , fiecare vrea să facă câte un salon. Dar ştiţi cum îl fac? Ultramodern, în condiţii foarte bune, cu termopane cu tot ce trebuie. Am schimbat unul din lifturi, pe cel mai mare şi vom continua să schimbăm toate lifturile . Marea noastră nemulţumire este ambulatoriul care nu avem bani suficienţi, la o primă vedere e nevoie de 130 mld, ne depăşeşte pe noi.

Dacă s-ar fi făcut ambulatoriul probabil că investiţiile la spital s-ar fi oprit, sau ar fi fost aproape finalizate.
Eu vă spun că atâta timp cât voi fi eu primar nu se vor opri, totdeauna va trebui să găsim să îmbunătăţim actul medical. Eu sunt mulţumit că avem doctori buni, actul medical din ce mi se spune că nu mă pricep, nu pot eu să dau calificative medicilor, se desfăşoară în condiţii bune. M-am dus în spital fără să fiu însoţit de nimeni şi am stat de vorbă cu oamenii pe care i-am întrebat fără să mă cunoască. La noi e o particularitate cu acest spital, deserveşte foarte multe comune din jur, nu numai Olteniţa, de la Căscioarele, până la Budeşti-Frumuşani şi pe partea cealaltă până la Mânăstirea toţi vin la spitalul din Olteniţa. Erau foarte mulţi bolnavi care nu m-au cunoscut şi care au vorbit foarte frumos despre doctori, despre asistente, despre mâncare, pentru că şi mâncarea este un lucru foarte important în spital. Vreau să salut aici prin intermediul acestui interviu eforturile pe care le-au făcut cei de la ambulanţă. E adevărat că i-am ajutat şi le-am creat condiţii dar au făcut acolo o investiţie probabil că materială nu foarte mare dar foarte importantă, au adus nişte containere casă în opinia mea, care dau foarte bine deci şi pe acea linie se poate continua. Heliportul ştiţi că e o mândrie pentru mine şi că e o realizare tot a anului 2015 şi este unic în judeţ.

12191963_715691845242572_1344204659735103509_nSunt foarte multe lucruri de spus. De exemplu deszăpezirea de anul acesta când am avut ghinion, plăcere pentru că iarna este un anotimp foarte frumos, dar din păcate pentru noi de foarte mulţi ani nu a mai fost un ger atât de mare. Eu sunt extraordinar de mulţumit de oamenii din subordine care au depus eforturi mari şi din prima zi de când a fost viscolul de duminica trecută s-a circulat, e adevărat în condiţii de iarnă. Acum probabil cu dezgheţul vom avea ceva probleme pentru că se vor forma acele gloduri. Dar vreau să fac o afirmaţie pe care fiecare să o ia cum vrea. Nu am vrut pentru că e an electoral să dau cu sare. Încă de acum 4 ani de când am ajuns primar am hotărât împreună cu oamenii din subordine cât voi fi eu primar nu se va da cu sare la Olteniţa. Sarea distruge asfaltul, din cauza asta avem Tineretului care trebuie din nou să-l asfaltăm cu toate că s-a asfaltat de două ori în ultimii 20 de ani, dar sunt bani aruncaţi. Eu cred că nimeni, nu se întâmplă nimic dacă pentru câteva zile avem mici neajunsuri. Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu am avut accidente majore iar oamenii pe care îi am în subordine să ştiţi că e păcat că legislaţia nu ne dă voie să facem ceva şi pentru ei. Pentru că nu e uşor să-i trezeşti şi să-i aduci la ora 5, la -17 grade, ca oamenii când se duc la serviciu să aibă măcar pe trotuare dat cu clorură şi nisip. Pare uneori puţin, pare că e un lucru minor. În ultima săptămână am cărat foarte multă zăpadă, arterele principale nu mai au zăpadă deloc, sâmbătă 23 ianuarie, îmi îngheţaseră lobii de la urechi, am intrat la poliţie să mă încălzesc iar oamenii nu i-am auzit pe unul să se plângă şi atunci mi-a fost ruşine şi să spun.

Ce mesaj pentru oameni acum la început de an?
E dreptul fiecăruia să creadă, să aprecieze prin prisma lui. Se duce de către un grup bine organizat în slujba PNL-ului o campanie de denigrare şi atac la persoană. Ei fac din alb, negru. Nu am de gând să-i răspund respectivei dar oamenii, că mai are acum şi un avocat drept ajutor, oamenii au ajuns să se convingă singuri. Dacă e adevărat ce a afirmat Aurel Bîra în şedinţă că are decât 7 accesări e în regulă dar oamenii au început să se convingă. Au împroşcat cu noroi şi au aruncat atâtea vorbe grele în legătură cu taxele şi impozitele locale. Am afirmat şi cine vrea are acces oricând la Hotărârile de Consiliul Local, taxele locale nu numai că nu s-au majorat în unele locuri s-au micşorat. De exemplu la o casă din centrul oraşului a scăzut impozitul chiar şi cu 50 de lei, dar din păcate, un lucru pe care eu nu îl pot controla, a apărut impozitul de sub casă, dar asta nu e majorare, e conform Codului Fiscal. Nu am nicio vină eu pentru aşa ceva. Am auzit şi am văzut deja unul dintre contracandidaţi şi-a pus deja afiş cum va scădea taxele locale. Au început minciunile, taxele locale pot fi majorate doar, nu pot fi scăzute, cum 10-15 ani se puteau şi scădea, acum nu se mai poate decât în sus conform Codului Fiscal şi acea mare nenorocire cu firmele s-a dovedit că nu e chiar aşa.

„În opinia mea, dacă voi câştiga şi sigur voi câştiga şi al doilea mandat va trebui să gândesc un plan de reasfaltare a multor străzi care au fost asfaltate la modul defectuos şi au început să apară gropile. În rest mai avem ca importanţă o singură stradă de asfaltat în municipiul Olteniţa, strada Lucian Popescu, în rest am reuşit să asfaltez aproape în întregime municipiul Olteniţa.”Petre Ţone, primarul mun. Olteniţa

De exemplu la noi firmele care au decât sediul social în apartament, şi nu şi-au dedus niciodată nici căldură, nici curent, nu vor plăti niciun leu. Vor da o simplă declaraţie la notariat şi nu vor plăti niciun leu. Acolo unde este cazul, unde desfăşoară activitate obligatoriu evaluare, 1% conform Codului Fiscal, asta e, suntem toţi cetăţeni ai României. Nu unul mai privilegiat şi altul mai puţin. Deci toate minciunile pe care le promovează încet, încet se sparg. Acum au ajuns să fotografieze munţi de zăpadă la marginea oraşului, te miri unde şi le pune ca poză ca fiind în mijlocul oraşului. E aceeaşi tehnică pe care au folosit-o astă vară când puneau intersecţia de la grupul şcolar, şoseaua care duce în port şi puneau poză de doi ani veche. Între timp noi făcusem acolo bijuterie, asfaltasem , era totul trasat şi puneau poze vechi, afirmând că sunt poze actuale. Aşa fac şi cu lacurile, cu tot, dar oamenii se vor convinge fiecare că e o manipulare.
Eu mă voi afla la a IV-a campanie electorală. Niciodată şi asta se poate verifica foarte uşor, nu am aruncat cu noroi în niciun contracandidat şi nu o voi face nici acum. Dacă vă aduceţi aminte acum 4 ani l-am avut contracandidat şi pe Leonard Petre care din puşcăriaş nu mă scotea. Nu i-am răspuns, n-am să-i răspund că am înţeles că el foloseşte acelaşi mesaj, nici nu ştiu dacă va candida, dar cel care nu se axează pe problemele olteniţenilor, după părerea mea nu ar trebui să aibă şanse de câştig.
Slavă Domnului, în Olteniţa mai sunt multe, multe de făcut.

Mulţumesc!

Sursa:http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/administratie/primarii/18236-oltenita-tone-bugetul-e-mai-mic-in-2016-dar-asta-nu-ne-va-impiedica-sa-realizam-tot-ce-ne-am-propus