404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
ASPA IVETS – ANIMAL RESORT – Ziarul Strada
marți , 23 aprilie 2024
Home » News » Eveniment » ASPA IVETS – ANIMAL RESORT

ASPA IVETS – ANIMAL RESORT

Cu toții cunoasteți faptul ca în Romania există foarte puține spații înregistrate sanitar veterinar pentru adapostirea și îngrijirea animalelor.

Un spațiu înregistrat sanitar veterinar înseamna pe langa dovada legală a existentei unui centru destinat animalelor, existența acestuia pentru autorități și persoane interesate sa se implice intr-o cauză comuna.

Cele mai multe adaposturi existente în țara noastră sunt destinate câinilor fără stapân și aparțin fie statului – aproximativ cate un adapost pentru fiecare județ acestea având statut de adaposturi publice, fie – persoanelor juridice private de tipul SRL sau ONG.

Alte adaposturi pentru animale mai sunt și gradiniile zoologice, pensiunile pentru animale, canisele și felisele – din categoria animalelor de companie și animale salbatice.

ASPA IVETS ANIMAL RESORT este unic la nivel național deoarece poate caza orice specie de animal în baza celor 5 înregistrari sanitar veterinare obligatorii pe care le deține. 

Accesul se face direct din drumul național 5 (DN5)  ceea ce face ca acest RESORT  să aibă o poziție foarte accesibila, localizat la aproximativ 35 de km de Municipiul București – capitala României.

Pe lângă accesul facil, odată ce patrundeți în incintă vă întâmpină un cadru plin de patriotism încă decand se deschide poarta. 

Tricolorul României este prezent cu scopul de a convinge vizitatorii că România poate și va reuși să își trateze animalele asa cum alte țări europene au reușit, demonstrând faptul ca fenomenele de crezime, abandon, rele tratamente asupra animalelor pot fi combătute și ținute sub control.

73

ANIMAL RESORT by ASPA IVETS

Are peste 20.000 mp construiti si se intinde pe o suprafata de aprox 11 hectare.

  • parcare asfaltata,
  • parc pentru vizitatori,
  • parc de antrenament,
  • livada fructe,
  • 2 cladiri administrative,
  • post trafo si generator electric,
  • cladire de cazare cu 8 apartamente,
  • clinica veterinara de 1280m compartimentata pentru a servi tot fluxul tehnologic (carantina, camera de garda, sala de operatie, sala treiere, laborator, receptie, cabinet de consultatie, birouri pentru medici si cadrul administrativ, dusuri si vestiare pentru medici si pentru angajati) cu 2 centrale de incalzire si un sistem de aerisire racire si incalzire central, camera frigorifica pentru decese, Hidrant de incendiu si sistem de alarma, instalatie pentru camere de supraveghere.

Complexul are 2 sectoare, sectorul 1 modernizat (canalizare, apa rece, apa calda, hidrante, alei si platforme betonate si instalati de supraveghere si lumini), format din 6 hale de aprox 7900mp construit pregatite cu padocuri si custi. plus 261 de custi de vara.

Sectorul 2 este format de 8 hale de aprox 9000 mp construiti si nu este renovat si amenajat este prevazut pentru marirea capacitati de cazare si diversificarea posibilitatilor de adapostire.

În prezent aici sunt cazate multiple specii de animale și păsări care va asteaptă să le vizitați.