duminică , 3 decembrie 2023
Home » News » Politica » Sorin Grindeanu : Modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită din funcţie, neconstituţională

Sorin Grindeanu : Modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită din funcţie, neconstituţională

Prim-vicepreședintele PSDSorin Grindeanu, se declară connvins că reprezentanții Guvernului au încălcat legea atunci când au decis înlăturarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Din câte știu există probleme majore, inclusiv în coaliție, și în același timp noi am depus sesizare la Curtea Constituțională. Noi considerăm că modalitatea prin care a fost înlăturată Renate Weber este neconstinuțională. Credem că acesta e pasul normal. Așteptăm soluționarea. Suntem convinși că la fel cum au încălcat legea la nominalizările de la TVR și Radio, în același mod au făcut și la Avocatul Poporului”, a spus Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Context

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit să voteze noul Avocat al Poporului luni, 28 iunie, cu o zi înainte ca judecătorii CCR să se pronunţe asupra constituţionalităţii demiterii Renatei Weber. Singurul candidat pentru această funcţie este de la UDMR, Fábián Gyula.