Home » News » ÎNCĂ 14 ZILE DE CARANTINĂ PENTRU LOCUITORII DIN CIOROGÂRLA

ÎNCĂ 14 ZILE DE CARANTINĂ PENTRU LOCUITORII DIN CIOROGÂRLA

Comuna Ciorogârla este în cea de-a treia prelungire a carantinei cu 14 zile! Începând de marţi, de la ora 5.30, comuna din Ilfov continua carantina, anunță Instituţia Prefectului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni, în şedinţă extraordinară, Hotărârea nr. 5, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla. Decizia vine ca urmare a analizei de risc efectuată de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şeful DSU, secretar de stat Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Carantina la Ciorogârla se prelungise a doua oară

Comuna Ciorogârla reintra în carantină, în urmă cu două săptămâni, după ce incidența cazurilor de Covid-19 ajunsese la aproape 10 la mia de locuitori. Măsura de carantinare a fost instituită de marți, de la ora 5.30. În acest sens, la propunerea CJSU Ilfov, a fost emis un ordin al șefului DSU. „Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidență era de 7,99 la 1000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4.45 la 1000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendință de creștere accentuată a ratei de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”,au susținut atunci reprezentanții Prefecturii Ilfov.

Ciorogârla, prima comună din județul Ilfov care a intrat în carantină

La jumătatea lunii noiembrie a anului trezut, Ciorogârla era prima comună din județul Ilfov care intra în carantină, pentru două săptămâni. Totul a intrat, atunci, în vigoare după ce a fost semnat ordinul de către Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia a fost luată atunci când rata de incidență în Ciorogârla a atins valoarea de 7,99 la mia de locuitori, la o populație de 6.512. Conform Prefecturii Ilfov, 52 de persoane fuseseră depistate infectate cu SARS-CoV-2. Carantina a fost valabilă până în data de 26 noiembrie, ora 20:00.