Home » News » POLIȚIȘTII-EROI CARE AU SĂRIT ÎNTR-UN LAC ÎNGHEȚAT CA SĂ SALVEZE UN BĂRBAT

POLIȚIȘTII-EROI CARE AU SĂRIT ÎNTR-UN LAC ÎNGHEȚAT CA SĂ SALVEZE UN BĂRBAT

Doi poliţişti au sărit într-un lac îngheţat ca să salveze un bărbat de la înec. Gestul salvatorilor  a fost dezvăluit de Ministerul Afacerilor Interne pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ciprian și Dumitru lucrează la Secția 4 Poliție din Brașov. Sâmbătă după-amiază, au fost apelați de către dispecerul de la 112 cu privire la un bărbat care a căzut în Lacul Noua şi avea nevoie de ajutor.

Ajunşi la faţa locului, fără să stea pe gânduri, cei doi poliţişti au sărit în lacul îngheţat pentru a salva victima.

“Pentru Ciprian și Dumitru, tura de sâmbătă după-amiază părea una normală. Era ora 17, aproape de încheierea programului, moment în care au fost apelați de către dispecerul de la 112!

– Băieți, avem un bărbat căzut în Lacul Noua! E în apropierea voastră! Deplasați-vă urgent! Victima se pare că nu este într-o stare foarte bună. Ajung imediat și colegii de la ISU.

Norocul a făcut ca cei doi polițiști să se afle la câteva sute de metri de zona indicată. Ajunși la fața locului, au observat un grup de persoane pe marginea lacului, care încuraja victima să ajungă la mal. Nimeni nu se încumeta să intre în apă! Afară, termometrul indica -10 grade. Undeva, în mijlocul lacului înghețat, se vedea silueta unui bărbat, care cu greu se putea ține la suprafață.

– Hai, că de o baie aveam acum nevoie. Mai punem sângele în mișcare! Poate apa e mai caldă.

Cei doi polițiști s-au uitat unul la altul, fiind conștienți că sunt unica șansă de salvare a bărbatului.

– Dumitru, hai să ne dezechipăm! Sigur se va sparge gheața sub noi și vom înainta mai greu!

Așa cum au anticipat, gheața s-a spart, dar au putut să ajungă repede la victimă. Bărbatul nu mai era coerent și era într-o stare de letargie. Era clar că intrase în hipotermie. L-au prins de brațe și, în felul acesta, l-au scos la mal”, a scris MAI .

Potrivit martorilor, bărbatul a vrut să scurteze drumul și a vrut să traverseze lacul înghețat, dar a căzut în apă. Prietenii săi au reuşit, însă, să ajungă la mal şi au sunat la 112.

“Între timp, au ajuns și echipajele SMURD care l-au preluat pe bărbat și l-au dus de urgență la spital.

Personalul SMURD s-a oferit să acorde îngrijiri și salvatorilor, dar Ciprian și Dumitru au refuzat.

– Ne revenim cu o baie fierbinte și 2-3 pastile!

În drumul spre mașină, cei doi polițiști au primit mulțumiri de la prietenii victimei.

– Am vrut să ajungem mai repede spre casă, traversând lacul înghețat, dar s-a spart gheața.  El a căzut, dar noi am putut să fugim repede spre mal. Noi am sunat la 112! Mulțumim că l-ați salvat.

Misiunea colegilor noștri s-a încheiat la sediul poliției, după ce au completat fișa de eveniment, chiar dacă erau uzi și înghețați. Ciprian și Dumitru lucrează la Secția 4 Poliție din Brașov și au dovedit că sunt o adevărată echipă! Vă mulțumim! Cu respect și admirație”, a mai scris MAI.