duminică , 3 decembrie 2023
Home » Sanatate » Campanie de vaccinare în cortul de nunți din Olt

Campanie de vaccinare în cortul de nunți din Olt

Campanie de vaccinare inedită în comuna Ianca, din Olt. Clădirile publice din localitate sunt în renovare, așa că centrul de imunizare a fost pus în cortul de evenimente al primăriei. Zeci de oameni au venit la vaccinare de la ora deschiderii, însă unii localnici au confundat bucătăria din cortul de nunți cu zona post-vaccinare.

„- Tanti, nu pe acolo! Tanti, unde te duci, în bucătărie? ”

Sătenii din Ianca au fost puțin derutați din cauza locului neobișnuit în care a fost organizată vaccinarea. Cortul de nunți nu a mai găzduit niciun eveniment de când a început pandemia.

După mai bine de un an, cortul de evenimente a fost deschis. Nu pentru a organiza o nuntă, ci pentru a vaccina persoanele din această zonă.

Interesul oamenilor pentru campania de vaccinare a fost ridicat. La ora 9, când s-a deschis centrul, la coadă se aflau deja 40 de localnici, dornici să se imunizeze.

Localnic: Să putem să muncim şi noi în libertate, să nu mai avem măştile astea pe faţă care ne dărâmă.

Localnic: Toată ziua cu ele în nas, să scăpăm, să revenim şi noi la normal.

Localnică: Aşa am simţit că e bine să facem asta, pentru noi, pentru cei din jurul nostru.

În cortul de nuntă de la Ianca se poate vaccina fără programare orice locuitor din județul Olt, dar și cei care tranzitează zona. Imunizarea se face cu serul Pfizer, iar campania va dura șapte zile.

Mirel Pascu, primarul comunei Ianca: Am deschis centrul. Ianca e cea mai mare comună de pe valea Dunării și la comunele mari s-au deschis aceste centre.

Autoritățile locale estimează că la Ianca se vor vaccina aproximativ 300 de oameni în această săptămână. Rapelul este programat peste 21 de zile. Localnicii speră că, după încheierea campaniei de imunizare, vor folosi din nou cortul pentru nunți și botezuri.