404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Au gasit prostii in Franta. Grig Bivolaru și 40 de adepți Misa , arestați în pentru răpire, viol și trafic de persoane – Ziarul Strada
marți , 23 aprilie 2024
Home » News » Au gasit prostii in Franta. Grig Bivolaru și 40 de adepți Misa , arestați în pentru răpire, viol și trafic de persoane

Au gasit prostii in Franta. Grig Bivolaru și 40 de adepți Misa , arestați în pentru răpire, viol și trafic de persoane

„Guru” Greorian Bivolaru a fost arestat în Franța, în urmă cu puțin timp, într-o amplă acțiune a polițiștilor francezi. Fondatorul Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut, acum în vârstă de 71 de ani, este acuzat de trafic de persoane și răpire și de constituirea unei rețele internaționale de yoga prin intermediul căreia racola femei tinere pe care le agresa sexual. În momentul arestării 26 de femei au fost ridicate din casa acestuia. Ele erau ţinute „în condiţii de înghesuială şi neigienice”. Mai multe dintre ele se aflau sub influenţa alcoolului, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Bivolaru a fost condamnat în România la 6 ani de închisoare pentru sex cu o minoră. A executat un an și două luni înainte de a fi eliberat condiționat. De data aceasta, conform legislației franceze, Guru poate primi o sentință de 30 de ani de închisoare.

Potrivit presei franceze, au mai fost arestați încă 40 de discipoli ai lui Bivolaru.

“41 de persoane au fost arestate marți în toată Franța, fiind suspectate de abuzuri sub acoperirea lecțiilor de yoga, transmite presa franceză. Printre ei se numără și Gregorian Bivolaru, potrivit France 3. O anchetă judiciară a fost deschisă de Parchetul din Paris în iulie 2023 pentru abuz, răpire, viol și trafic de ființe umane”.

175 de polițiști au fost mobilizați marți pentru o operațiune coordonată de Oficiul central pentru reprimarea violenței împotriva persoanelor. În total, 41 de persoane au fost arestate, fiind suspectate de legături cu o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul practicării yoga.

“Gregorian Bivolaru, un guru român în vârstă de 71 de ani, a fost arestat la Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne). El este fondatorul MISA (Mișcarea pentru integrare spirituală în absolut), care a devenit ulterior federația Atman yoga, prezentă în aproximativ treizeci de țări”, scrie presa franceză.

Asociația Yoga Intégral, o școală de yoga aparținând acestei mișcări, are sediul la Nisa.

Potrivit unei surse judiciare citate de Agenția France Presse, mișcarea Misa, cunoscută în prezent sub numele de Atman, preda tantra yoga cu scopul de a „condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să elimine orice noțiune de consimțământ”.

Gregorian Bivolaru este considerat „liderul spiritual” al federației de yoga Atman, o galaxie a tantrismului prezentă în 31 de țări, inclusiv în majoritatea țărilor europene. În Franța, funcționează prin asociația Yoga Intégral, prezentă la Paris, Nisa și Poitiers, comentează Radio France International (RFI).

Primele rapoarte semnificative despre aceste presupuse crime au fost făcute în iulie 2022 de către doisprezece foști adepți ai Miviludes, organismul public responsabil de abuzurile sectare.

Ancheta a fost efectuată apoi de OCRVP, Oficiul Central pentru reprimarea violenței împotriva persoanelor, în special prin Unitatea de Asistență și Intervenție în materie de aberații sectare (Caimades), specializată în controlul psihic a victimelor. Iar o anchetă judiciară a fost, așadar, deschisă de către parchetul din Paris în iulie 2023, bazată, printre altele, pe plângerile a trei persoane.

Potrivit mărturiilor a trei foste victime ale lui Gregorian Bivolaru, culese în ultimele săptămâni de RFI, în jur de zece femei au fost sechestrate în mod regulat în același timp, zile întregi, în mai multe locuri de cazare din regiunea pariziană, pentru a satisface poftele sexuale ale acestui guru românesc. La momentul arestării, conform informațiilor noastre, la fața locului se aflau 26 de femei în condiții de înghesuite și o igienă deplorabilă, relatează RFI.