404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Vrăjitoarele i-au spus Presedintelui Partidei Romilor, Nicolae Păun ,care sunt jocurile politice care se vor face în 2024 – Ziarul Strada
marți , 23 aprilie 2024
Home » Editoriale » Vrăjitoarele i-au spus Presedintelui Partidei Romilor, Nicolae Păun ,care sunt jocurile politice care se vor face în 2024

Vrăjitoarele i-au spus Presedintelui Partidei Romilor, Nicolae Păun ,care sunt jocurile politice care se vor face în 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit:

Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu privire la comasarea alegerilor, vor decide soarta unor partide importante (PNL, AUR, Alianța Dreapta Unită, SOS România) și a unor lideri politici (Ciolacu, Ciucă, Simion, Drulă, Șoșoacă).

Pentru alegerile europarlamentare, orice joc sau strategie vor încerca partidele politice să facă anul acesta în România, scorul va fi în cel mai fericit caz acesta:
– PSD 30%
– PNL 20%
– AUR 18%-19%
– Alianța Dreapta Unită 12%-13%
– SOS România 6%-7%
– UDMR 5,5% – 6%
– Reper și celelalte partide, diferența
Oricât va încerca acum PSD să sensibilizeze electoratul cu diverse măsuri populiste (măriri de pensii, de alocații, de salarii bugetarilor, etc), nu are șanse să treacă de 30%, pentru că Diaspora nu-i agreează, nu-i votează.

Nu același lucru se poate spune despre AUR. Prevedem vreo 15% din voturi obținute în țară, iar vreo 600.000 de voturi, din Diasporă, unde se bucură de simpatie din partea multor români plecați la muncă în Europa. În țară, bazinul lor electoral e împărțit acum cu partidulețul lui Șoșoacă și astfel se canibalizează reciproc.

PNL nu poate obține un scor bun la Europarlamentare, pentru că banii dați primarilor vor intra abia în semestrul doi, prin aprilie-mai. Prin urmare, primarii PNL nu prea au cu ce să stimuleze oamenii la vot.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare e una dintre cele mai mari gafe pe care le poate face PNL, deoare va face indirect jocul AUR. Simpatizanții AUR, cand vor vota la locale cu candidații AUR, vor vota și la europarlamentare tot cu AUR. Prin urmare, dacă aceste alegeri se vor comasa, AUR va obține un scor electoral mult mai bun decât PNL, iar clasamentul de mai sus se va inversa.

Alianța Dreapta Unită încă nu este atât de forțoasă pe cât își dorește. Liderii acestor partide se sabotează singuri, prin scandalurile din partidelor lor: în USR, am avut scandalurile cu eurodeputatul Vlad Gheorghe, cu primarița Elena Lasconi, cu modul în care s-au alcătuit listele de candidați; în PMP, sunt două fracțiuni care se bat pentru președinție, tabără Eugen Tomac cu cea a lui Cristian Diaconescu; la Orban, încă nu s-a cimentat nimic.

UDMR e cel mai stabil partid politic la europarlamentare. S-ar putea să fie surpriza plăcută a acestor alegeri. Spunem asta pentru că UDMR se bucură de ajutorul multor familii de tineri unguri din țările europene, care vor vota etnic.

Pentru alegerile locale, o serie de aleși locali ca Ilie Bolojan, Emil Boc, Costel Alexe, Iulian Dumitrescu, Olguța Vasilescu vor avea mari surprize. Primarilor PSD, PNL, UDMR și USR le trebuie mulți bani pentru a fi convingători alegătorilor, bani pe care aceștia nu-i au în acest moment. Prin urmare, au cam pierdut startul.

Pentru ca PSD și PNL să iasă bine din acest an electoral, trebuie ca la prezidențiale în turul 2 să meargă Ciolacu și Ciucă. Ciolacu va fi președintele țării sau premier, variantă valabilă și pentru Ciucă. Asta în varianta în care Ciucă rămâne șef la PNL.

Dacă PNL ia un scor dezastruos la europarlamentare, e posibil ca Emil Boc să preia șefia PNL, variantă în care va candida la prezidențiale. În acest caz, are șanse mari să meargă în turul 2, unde va fi susținut de toate partidele de dreapta.

Dacă Boc iese președinte, Iohanis poate deveni premier. Iar PSD-ul poate fi preluat de Vasile Dâncu.

Soarta AUR și a lui Șoșoacă depinde de rezultatele la europarlamentare. Dacă Șoșoacă nu va lua multe voturi, e posibil să se împace cu George Simion, situație în care AUR va obține mai multe mandate în Parlament. Ce e sigur: AUR nu va intra la guvernare!

Conducerea Asociației Partida Romilor Pro-Europa e atentă la toate aceste variante, la toate aceste jocuri de culise. Suntem deschiși dialogului politic cu PSD, PNL și UDMR. Noi vrem să fim la guvernare, pentru a continua toate proiectele politice pe care le-am demarat pentru comunitatea romă din România. Îi îndemnăm pe toți romii să iasă la vot și să voteze pentru binele familiilor lor!