marți , 28 septembrie 2021
Home » Special » Anchete » Turismul, DISTRUS Ludovic Orban și promisiunile
Premierul Ludovic Orban reactioneaza inaintea inceperii sedintei de guvern, joi 28 noiembrie 2019, la Palatului Victoria. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Turismul, DISTRUS Ludovic Orban și promisiunile

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a participat la inagurarea Hotelului Amfiteatru, investiție realizată de omul de afaceri Mohammad Murad, un apropiat al lui Rareș Bogdan. Premierul a vorbit despre importanța turismului și despre măsurile guvernamentale destinate redresării sale.

„Turismul este foarte important, dar, sigur, turismul depinde de foarte mulţi factori. În primul rând depinde de imaginea României. Cu cât imaginea României este mai bună, cu atât mai mulţi turişti străini vor veni în țară – ăsta e primul lucru important”, a spus Ludovic Orban, adăugând că: „Noi am alocat, de exemplu, 350 de milioane, probabil săptămâna viitoare – nu probabil, săptămâna viitoare vom adopta ordonanţa de urgenţă privind miliardul de euro  pentru companii, dintre care 350 de milioane sunt capital de lucru pentru domeniile afectate în care HoReCa este prevăzută și va beneficia de granturi pentru capitalul de lucru”. 

În discursul premierului apare prea des timpul viitor. Totul se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare sau anul viitor. Oamenii care activează în turism o simt acum pe pielea lor.

Conform INS, turismul românesc a scăzut cu 75%, iar premierul încă vorbește despre măsuri guvernamentale de ajutor, la viitor. Deja pare o glumă să-i anunți pe oamenii din turism că ajutorul vine, conform planului economic, peste ceva timp când deja acum este prea târziu.