404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Gheorghe Hagi și Theodora Becali, au câștigat licitațiile de închiriere a plajelor de pe litoral – Ziarul Strada
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » News » Gheorghe Hagi și Theodora Becali, au câștigat licitațiile de închiriere a plajelor de pe litoral

Gheorghe Hagi și Theodora Becali, au câștigat licitațiile de închiriere a plajelor de pe litoral

Administrația Națională „Apele Române“ a publicat  câștigătorii licitației pentru închirierea plajelor de pe litoral, în sezoanele estivale 2023-2024. Printre aceștia se află și firma condusă de managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, dar și cea a Theodorei Becali, fiica lui George Becali, finanțatorul FCSB-ului.

Societatea Hagi Sport SRL, condusă de Gheorghe Hagi, care administrează Hotelul Iaki, a câștigat licitația pentru administrarea unui suprafețe de 17.195 de metri pătrați de plajă, în stațiunea Mamaia, sectorul V. Prețul adjudecat a fost de 144.702 lei, fără TVA.

Hagi Sport SRL are sediul în Mamaia și a fost înființată în anul 1994. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare“. Administrator este Gheorghe Hagi, care este și asociat alături de Marilena Hagi. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 17.299.009 lei, un profit net de 2.411.005 lei și 117 angajați, potrivit datelor publicate de listafirme.ro.

Becali Hotels SRL, firma condusă de Theodora Becali (fiica finanțatorului FCSB-ului, George Becali) și soțul acesteia, va administra o suprafață de 1.216 metri pătrați de plajă în stațiunea Venus. Prețul adjudecat a fost de 400.000 de lei, fără TVA.

În vara anului trecut, cei doi au redeschis fostul Hotel Inter din stațiunea Venus, sub denumirea Becali Hotels. Aceștia au primit unitatea de cazare de la George Becali, care l-a cumpărat, anul trecut, de la Interagro, grupul omului de afaceri Ioan Niculae, conform profit.ro.

Becali Hotels SRLare sediul în Sectorul 1 din București și a fost înființată în anul 2022. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare“. Administrator este Mihai Theodor Mincu (soțul fiicei lui George Becali), care este și asociat, alături de Becali Theodora Mincu.

81% din subsectoarele intrate în procedura de licitație publică au fost adjudecate, a transmis Administrația Națională „Apele Române“, prin intermediul unui comunicat de presă. După finalizarea procedurii de închiriere a suprafețelor de plajă, derulată de Administrația Națională „Apele Române“ în baza Ordonanței nr. 8 /2023, nivelul total al chiriei stabilit în urma licitației se ridică la peste 50% față de valoarea totală de pornire.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferența de 50% se va utiliza pentru investiții destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre“, a precizat instituția.

Administrația Națională „Apele Române“ va relua, în perioada imediat următoare, procedura de închiriere pentru subsectoarele care nu au fost atribuite, precum și pentru cele care au fost eliberate ulterior, a mai adăugat instituția.