miercuri , 4 august 2021
Home » News » De Ziua Pământului Totul VERDE a fost alături de Asociația Studenților Geografi și Asociația Alianță Pentru Pădure

De Ziua Pământului Totul VERDE a fost alături de Asociația Studenților Geografi și Asociația Alianță Pentru Pădure

La 22 aprilie 1970, lua naştere mişcarea pentru protejarea mediului, marcându-se pentru prima dată ziua Pământului prin manifestaţii împotriva poluării pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani.

Ca urmare a acestor manifestaţii, senatorii de la Washington au devenit conştienţi de necesitatea adoptării unei legislaţii corespunzătoare pentru protecţia mediului înconjurător.

De atunci, în fiecare an, această zi a fost marcată pentru a aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător, pentru a conştientiza populaţia privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii şi pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii.

Ziua Pământului a devenit o manifestare globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 140 de ţări şi ridicând problemele de mediu pe scena mondială.

Asociația Alianță Pentru Pădure, împreună cu Asociația Studenților Geografi de la Universitatea București, au marcat Ziua Planetei Pământ participând la o amplă și benefică acțiune de ecologizare a unor zone importante din Capitală.

Studenții geografi și voluntarii asociației Alianță Pentru Pădure au strâns deșeuri din spațiile verzi aflate pe raza parcului natural Delta Văcărești, din sectorul 4, fiind sprijiniți de societatea TOTUL Verde. SA, cu toate materialele necesare ecologizării, dar și cu logistica necesară. Împreună, voluntarii celor două asociații și angajații societății au făcut echipă în efortul depus la curățarea mediului, în cadrul proiectului GeoEco. Un proiect care își propune să reamintească și să susțină importanța conservării mediului și impactul pe care îl are acesta asupra societății.