duminică , 5 februarie 2023
Home » News » Vicepreședintele în Parida Romilor, Marian Daragiu despre familia Cioabă: Sunt oameni școliți și au maniere

Vicepreședintele în Parida Romilor, Marian Daragiu despre familia Cioabă: Sunt oameni școliți și au maniere

Acesta a intrat şi în culisele „Curţii Regale de la Sibiu” şi a mărturisit că cei din familia Cioabă sunt oameni „obişnuiţi”, cu care poţi sta de vorbă ca şi cu oricine altcineva, sunt şcoliţi şi au maniere.

„E mai degrabă un statut simbolic. Nu aş vrea să arunc în desuet sau într-o formă de ironie statutul pe care-l are familia Cioabă, o familie care este recunoscută la nivel internaţional de alte „familii regale”. Sunt oameni de bine, eu am fost la ei acasă, sunt şcoliţi. Am stat la masă cu Dorin, fiul răposatului Florin Cioabă, a terminat facultatea, sunt oameni normali. Duc mai departe acest statut, această cutumă, dar nu vă imaginaţi că întreaga comunitatea se raportează la el ca fiind „regalitatea noastră”. Nu!

Are un statut simbolic, ne întâlnim la tot felul de evenimente. Este avocat de meserie, a terminat Dreptul. Iar asta îl ajută să contribuie la anumite politici pe care le avem la Partida Rromilor. Mai există şi un împărat. Despre împărat ştiu mai puţine. Mi-ar plăcea să ştiu mai multe despre el. Eu, personal, de când lucrez în Mişcarea Rromilor, nu am avut ocazia să-l întâlnesc pe Împărat dar mi-ar plăcea să mă primească la Curtea dumnealui… V-am spus, aceste titulaturi sunt, mai degrabă, o formă simbolică, sunt doar familii ceva mai aşezate şi dacă cineva vrea să-i numească regi şi împăraţi, ce poţi să faci?” a spus Marian Daragiu.