404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu: „E rea făcătoare și-n mormânt!” – Ziarul Strada
marți , 23 aprilie 2024
Home » News » Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

Elena și Silvia Constantin au recunoscut că, alături de Giani Dinu, au bătut-o și au incendiat-o pe tânăra de 32 de ani care, toamna trecută, a fost găsită moartă într-un geamantan pe câmpul de lângă Ghimpați. Cele două surori susțineau însă că victima ar fi murit după ce a băut insecticid. Legiștii au stabilit că Sabina Mircea a murit din cauza loviturilor primite. „Sincer, n-am niciun regret pentru ce-am făcut”, mărturiseau surorile Constantin, în camera de arest, neștiind că sunt interceptate.

Pe 21 iulie, la Tribunalul Giurgiu va începe procesul celor trei. Ei sunt acuzați de omor și profanare de cadavre.

 În fața anchetatorilor, Giani Dinu și surorile Constantin au susținut că nu ei au ucis-o pe Sabina Mircea. Cei trei declară, potrivit rechizitoriului, că au bătut-o după ce ar fi aflat că ea l-a agresat sexual pe băiețelul uneia dintre surori, dar apoi, spun inculpații, Sabina a mers în baie și a băut insecticid, iar ei, văzând că ea nu mai mișcă, au decis să o bage într-o valiză, să o ducă pe câmp și să-i dea foc. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

Legiștii au stabilit însă că nu ingerarea de otravă a provocat decesul, ci bătaia primită. Sabina avea toate coastele rupte și fusese lovită în cap, de mai multe ori, cu lama unui cuțit. În sângele ei s-a găsit monoxid de carbon (sub 10%), iar legiștii nu au exclus varianta ca victima să fi fost încă în viață la momentul incendierii.

„Am dat la nimereală, fie ce-o fi”

 Crima s-a petrecut pe 30 octombrie anul trecut, într-un apartament din cartierul Ferentari (București). „Când am început să lovim, Sabina era în poziţia şezut, pe gresie. Am aplicat loviturile la nimereală, cu pumnii şi picioarele, fie ce-o fi”, le-a declarat Giani Dinu anchetatorilor. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

 „La un moment dat”, spune el, „Samira (Silvia Constantin – n.r.) a luat din bucătărie o lingură din lemn şi a lovit-o de multe ori în cap, după care a lăsat-o şi a luat un cuţit mare cu plăsele de culoare neagră şi a început să o lovească în cap”.

 La momentul crimei, în locuință se mai aflau cei cinci copii ai surorilor Constantin, dar și mama lor, despre care Giani Dinu spune că a fost acolo „tot timpul şi a asistat la discuţii, la agresiune şi la introducerea în troler a Sabinei. Ea nu ne-a ajutat în niciun fel şi nu a spus nimic”.

Imediat după ce au fost arestate, surorile Constantin au susținut că Sabina a murit din cauza insecticidului ingerat, iar ele au încercat să o ajute, dându-i să bea lapte, ca antidot.

Acuzata înjură victima şi „focul care a ars pă ea”

 În camera de arest, fără să știe că sunt interceptate, cele două surori vorbeau despre punerea în acord a declarațiilor lor din anchetă, dar și despre lipsa oricărui regret. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

„Mircea Sabina! E rea făcătoare și-n mormânt! E a dracu!! Dar bine i-am făcut c-am omorât-o cu bătaia!”, îi spunea Samira surorii ei, în decembrie anul trecut. Aceste interceptări au devenit probe în dosar.

SAMIRA: – Eu, una, sincer, n-am… niciun regret… pentru ce-am făcut! Nu. Nu-mi pare rău! Ție-ți pare?

ELENA: (n.l. – râde) -…Îmi pare rău că suntem aici, în p… mea!

SAMIRA: – Păi, și mie tot d-asta îmi pare rău! Îmi pare rău de copiii mei!

ELENA: – De copiii noștri!

SAMIRA: – Îmi pare rău de copiii mei, îmi pare rău de mama!

 ELENA: – De ea-mi pare rău, îți dai seama!!? Cele două surori erau nemulțumite de declarațiile făcute de Dinu, care a ales să coopereze cu anchetatorii. „N-are cum, unu contra doi! Dacă el tăcea din gură, nu era atâta…”, îi explica Samira surorii ei.

 SAMIRA: – Dacă iese la expertiza aia că a luat otravă, ne bagă la… lovituri cauzatoare de moarte.

 ELENA: – Și la asta cât era?

SAMIRA: – Nu știu. Nu știu.

Cum a ajuns Sabina în casa celor două surori

Sabina Mircea locuia în Pantelimon, la rudele concubinului cu care avea un băiețel de 8 ani. Până să se decreteze starea de urgență din cauza pandemiei, tânăra lucrase la un salon de masaj erotic din centrul Capitalei. Acolo o cunoscuse pe Samira, care, prin luna mai 2020, i-a spus că se câștigă mai bine din prostituție și a convins-o să se mute la ea. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

 „Sabina stătea la Samira şi aceasta «o dădea la produs»”, declară Giani Dinu, „adică îi asigura camera să se prostitueze şi avea grijă de ea. M-a rugat să stau cu ea, să nu fie scandaluri cu clienţii. De obicei, Sabina avea 3-4 clienţi pe seară, iar Samira le cerea unora 200 de lei”.

Ambele surori o băteau pe Sabina, pentru că ea „le răspundea şi nu făcea curăţenie cum trebuie”, spune Giani Dinu, „dar, din ce am observat, îi era teamă cel mai mult de Samira, pentru că ea o bătea cel mai des şi era mai autoritară”.

 Dosarul de trafic, disjuns la DIICOT

Giani Dinu mărturisește că, în perioada în care a stat la surorile Constantin, Sabina „nu a vorbit niciodată la telefon şi nici nu avea un astfel de aparat, iar mie, personal, mi s-a părut că Samira o ţinea forţat”. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

„Nu era sechestrată”, susține Samira. Dar din 3 iunie 2020, ziua în care a intrat în casa surorilor Constantin, Sabina a întrerupt orice legătură cu familia și cu prietenii ei. Nu și-a mai văzut copilul și nici nu i-a mai trimis bani, deși toți cunoscuții ei spun că era foarte atașată de băieţel.

În august 2020, o rudă a concubinului a reușit să ia legătura cu Sabina şi atunci „ea a spus că va veni și îl va lua pe copil, dar un bărbat era lângă ea și îi sufla ce să spună”, le-a declarat martorul anchetatorilor. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

 Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu care s-au ocupat de dosarul crimei au subliniat în rechizitoriu că există suspiciuni că Sabina a fost traficată de surorile Constantin, iar în aprilie anul acesta, cauza a fost disjunsă și declinată la DIICOT – Structura Centrală.

 Cum au fost prinși cei trei

 La o săptămână de la descoperirea cadavrului ars în geamantan, poliţiştii au stabilit, în baza amprentelor, că victima este Sabina Mircea. Era primul mare pas din drumul spre descoperirea făptuitorilor. Mai departe, au fost verificate toate numerele de telefon de pe care Sabina vorbise, până să rupă legătura cu toţi cunoscuţii, dar şi telefoanele în care ea introdusese acele cartele.

 S-a descoperit astfel că, pe unul dintre mobile, a fost folosită ulterior o cartelă al cărei număr figura drept contact la o bancă, pentru un cont deschis de Silvia (Samira) Constantin.

 Acelaşi număr de telefon apărea şi pe un site de comerţ online, în dreptul unui anunţ postat în ziua de 4 noiembrie 2020. Era oferta de vânzare a unui Volkswagen negru cu număr de Ilfov. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

În ziua crimei, cu puţin timp înainte de incendirea cadavrului, acelaşi Volkswagen negru apărea pe imaginile camerelor de supraveghere video, la ieşirea din Bucureşti spre Ghimpaţi. Era maşina cu care cei trei au transportat cadavrul victimei, ascuns în geamantan. Surorile acuzate că au ucis-o pe tânăra găsită arsă în geamantan la Giurgiu, înregistrate în celulă: „E rea făcătoare și-n mormânt!”

 Prietena care a plecat fără troller

„Era un troller de culoare mov, pe care îl avea Samira de când fusese în Austria”, a precizat, în anchetă, Elena Constantin. Însă sora ei, Samira Constantin, a declarat altceva: „era geamantanul unei prietene, care a lucrat cu mine acum circa 10 ani, la clubul aceluiaşi patron. Acum circa 6-7 ani, aceasta a stat la mine circa 2-3 săptămâni, după care a plecat, fără să îşi ia geamantanul”.

 La ultima prelungire a mandatului de arestare preventivă, surorile Constantin au contestat decizia. Procesul în care ele sunt judecate, alături de Giani Dinu, pentru omor şi profanare de cadavre, va începe miercuri, 21 iulie 2021, la Tribunalul Giurgiu.

 Fiul Sabinei a fost preluat de Protecţia Copilului care, în numele lui, cere ca acuzaţii să-i plătească, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, 20.000 de euro – daune morale şi materiale.