404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
SALUBRIZARE Sector 5 explică cum se reciclează corect electronicele și electrocasnicele – Ziarul Strada
miercuri , 6 noiembrie 2024
Home » News » SALUBRIZARE Sector 5 explică cum se reciclează corect electronicele și electrocasnicele

SALUBRIZARE Sector 5 explică cum se reciclează corect electronicele și electrocasnicele

Reprezentanții Salubrizare 5 au anunțat pe pagina lor de Facebook măsurile luate pentru eficientizarea procesului de reciclare și manipulare a deșeurilor din produse electrice și electronice. Aceste deșeuri sunt sortate în mai multe grupe de colectare pentru a proteja mediul și a maximiza reutilizarea componentelor.

Conform Salubrizare 5, produsele electrice și electronice sunt sortate în funcție de dimensiune și tip. Electrocasnicele de mari dimensiuni și aparatura care funcționează cu baterie sunt separate de cele mici pentru a preveni deteriorarea acestora din urmă. Frigiderele sunt procesate separat din cauza CFC-urilor conținute în ele. Agentul frigorific și uleiul sunt extrase din circuitul de răcire, carcasa este mărunțită, iar gazele din izolație sunt eliminate în mod sigur.

Lămpile cu descărcare în gaz, care conțin mercur, sunt colectate separat. Lămpile fluorescente sunt mărunțite și supuse unui proces de extracție a mercurului, care este apoi filtrat și recuperat pentru a proteja mediul.

În ceea ce privește reciclarea calculatoarele, televizoarelor sau ecranelor de computer, acestea sunt dezasamblate manual pentru a separa componentele ce conțin agenți poluanți (condensator, baterie etc.) și a salva piesele care pot fi reutilizate pentru alte produse similare. Cele mai comune substanțe poluante întâlnite în cazul acestui tip de deșeu îl reprezintă mercurul și plumbul, anunță Salubrizare 5 pe Facebook.

Procesele de separare automată pentru separarea componentelor care conțin poluanți și materialele reciclabile sunt realizate ulterior pentru a asigura trasabilitatea deșeurilor rezultate din produse electronice și electrocasnice.

Metalele recuperate, precum fierul, oțelul, cuprul, aluminiul și bronzul, sunt topite pentru a produce noi metale. Contactele placate cu aur sunt trimise către turnătorii specializați. Plasticul sortat are dublă destinație: fie este refolosit, fie reciclat.