miercuri , 4 august 2021
Home » News » PRIMARUL SECTORULUI 5, CRISTIAN POPESCU PIEDONE PREVINE O POSIBILĂ TRAGEDIE ÎN SECTORUL 5 CAUZATĂ DE VECHEA ADMINISTRAȚIE

PRIMARUL SECTORULUI 5, CRISTIAN POPESCU PIEDONE PREVINE O POSIBILĂ TRAGEDIE ÎN SECTORUL 5 CAUZATĂ DE VECHEA ADMINISTRAȚIE

În urma dispoziției Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone dată Direcției Corpului de Control au fost descoperite nereguli cauzate de inconștiența și ducerea în eroare, cu bună știință, de către fosta conducere a Economat Sector 5 S.R.L. cu privire la situația Pieței Rahova.

Încă din luna august 2020, Inspectoratul de Stat în Construcții – I.S.C a prezentat către Economat S.R.L, un proces verbal prin care evidențiau atât calitatea îndoielnică a lucrărilor, cât și situația nereală a documentației prezentate către aceștia. Așa zisa documentație era incompletă atât prin formă, cât și prin conținut, neavând avizele sau autorizațiile necesare. Mai mult decât atât, în comisia de recepție parțială au fost doar doi semnatari, respectiv fostul architect șef și fostul director al Economat Sector 5 S.R.L. În mod procedural și legal, acest document trebuia să dețină, în mod expres și semnăturile reprezentanților I.S.C și ai Disciplinei în Construcții.

De asemenea, tot în urma acestui control a mai fost constatat faptul că nici constructorul nu a luat la cunoștință despre neregulile semnalate în raportul de expertiză, efectuat de un expert autorizat.

Primarul în funcție al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, alături de personalul specializat și acreditat din cadrul Primăriei Sectorului 5, au luat decizia legală și rațională, de a SISTA ACTIVITATEA FIZICĂ ÎN INTERIORUL PIEȚEI RAHOVA, pentru o perioadă cuprinsă între 30 și 45 de zile, timp estimat pentru finalizarea lucrărilor de amenajare, conform recomandărilor I.S.C și al expertizei efectuate de către expertul autorizat. Acest lucru este în interesul și pentru protecția cetățenilor care își fac cumpărăturile agro-alimentare în incinta Pieței Rahova, dar și al comercianților și al producătorilor care-și vând produsele în această incintă.

Ca și alternativă, în perioada în care se efectuează aceste lucrări și în care se completează documentația aferentă, în vederea autorizării finale, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, împreună cu reprezentanții Primăriei Sectorului 5 prin Administrația Piețelor, vor amenaja, în cursul zilei de astăzi, 24.03.2021 un cort special care îndeplinește toate criteriile pentru funcționarea, în condiții optime, a tuturor activităților comerciale.

Această rea-credință a fostei conduceri Economat Sector 5 S.R.L. s-a remarcat și prin faptul că aceste documente, procesul-verbal de la I.S.C și expertiza tehnică, nu au fost aduse la cunoștința constructorului și nici autorităților, aceasta neefectuând nicio diligență în sensul celor arătate.