Home » Educatie » Poliția și Parchetul verifică discuțiile de pe TikTok ale lui Cumpănașu

Poliția și Parchetul verifică discuțiile de pe TikTok ale lui Cumpănașu

Polițiștii verifică dacă activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, care se încadrează printre faptele prevăzute de Codul Penal, citând surse oficiale. Autointitulat „Profu online”, Cumpănașu a strâns peste 500.000 de urmăritori pe Tik Tok, unde încurajează o atitudine disprețuitoare la adresa școlii.

Într-o intervenție live pe Facebook, Alexandru Cumpănașu susține că nu există nicio plângere împotriva lui, dar ”am cerut eu poliției cercetarea mea și a contului meu, dacă am făcut ceva împotriva vrenui text de lege al acestui stat”. Cumpănașu spune că a reclamat la CNA posturile care au vehiculat informații că a comis fapte penale, ”fără să mi se ceară punctul de vedere. Voi cere despăgubiri uriașe”. Fostul candidat la prezidențiale crede că e victima unei ”agresiuni politice din cauza creșterii influenței mele în zona tinerilor prin amplul proiect educativ de informare a elevilor”. Cumpănașu, care a anunțat proteste la Ministerul Educației si Guvern, a mai spus că va pleca într-o caravană prin țară, începând cu mijlocul acestei luni; ”Nu se vor deschide școlile, așa că voi continua războiul cu sistemul de învățământ. N-am incitat la abandon școlar, ci guvernanții au făcut-o, prin lipsa tabletelor sau laptopurilor”. Polițistii verifică dacă activitatea lui Cumpănașu se încadrează în faptele prevăzute de Codul Penal. El a purtat mai multe discuții cu elevii în care a făcut și aluzii sexuale. Unei minore i-a spus ”tu ai un păr frumos, ești o fată destul de dezvoltată”, iar în alte discuții a vorbit despre ”dotările” sale. Într-o reacție pe contul său de pe rețeaua TikTok, după aflarea veștii că Poliția și Parchetul au deschis o anchetă, Cumpănașu a spus: ”Nu există nicio Poliție care mă verifică, dar eu voi depune plângeri penale pe numele unor jurnaliști.

Nu am primit nicio sesizare! Mă caută Poliția? Uite, sunt acasă, să vină, că sunt acasă. Eu sunt peste tot (…). Am ajuns chiar la nivelul ăsta de importanță în România? Alexandru Cumpănașu: „De unde au scos-o pe asta nu știu, dar, uite, pot să le spun eu că ei, Antena3, sunt în vizorul Poliției. Ei să vină cu probe că sunt în vizorul Poliției. Ei, Antena 3, sunt în vizorul Poliției, cu plângere făcută de mine. Am primit număr de înregistrare, trebuie să se facă cercetări față de unii jurnaliști de acolo care au mințit”, a mai spus Cumpănașu. Contul de TikTok al lui Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), are peste 500.000 de urmăritori, majoritatea copii și adolescenți. În multe dintre postările lui, Cumpănașu pur și simplu țipă, strigându-și revolta față de ce se întâmplă cu sistemul educațional și îndemnând copiii să se revolte împotriva cadrelor didactice. ”Profu online” se filmează pe bancheta din spate a mașinii în timp ce face remarci pline de vulgaritati, iar videoclipurile sale primesc, în medie, peste 100.000 de aprecieri. De exemplu, într-un videoclip cu 121.000 de aprecieri, Cumpănașu spune că o profesoară care dă teste scurte elevilor este obișnuită ”cu maxim 15 minute”. În alt clip, el spune că imaginile cu fetele care fac genuflexiuni la ora de sport ar putea ajunge pe site-uri ”periculoase”.