404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Gabriel Mutu – Tace şi face – Ziarul Strada
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Special » Interviu » Gabriel Mutu – Tace şi face

Gabriel Mutu – Tace şi face

11133652_845606062180958_7870885444276978389_nViitorul candidat la primăria sectorului 6, Gabriel Mutu este un lider de necontestat, iar cetăţenii sectorului cu siguranţă au nevoie de el. Este foarte bine pregătit în domeniul dialogului şi este de o sinceritate debordantă ceea ce crează o adevărată punte de comunicare către cei care sunt chemaţi să-l sprijine în folosul comunităţii, la viitoarele alegeri locale ce bat la uşă.

„Pentru mine, sectorul 6 înseamnă „acasă” şi fiecare ştie de la părinţii săi că acasă este locul pe care vrei să-l ştii curat şi sigur. Vin la primărie pentru a reda sectorul 6 fiecăruia dintre dumneavoastră” – Gabriel Mutu.

Tace şi face

Gabriel Mutu, viitorul candidat la primăria sectorului 6 are o echipă tânără de voluntari din sector, dornici să pună umărul la refacerea sectorului pentru a-l aduce acolo unde îi este locul şi să devină cel mai frumos şi curat sector din Capitală.

Zi de zi, în funcţie de programul domnului preşedinte PSD al sectorului 6, Gabriel Mutu, ei fac curat în sector, ascultă nemulţumirile oricărui cetăţean şi încearcă să rezolve cazurile atenţionând autorităţile locale ale sectorului despre problemele cu care se confruntă locuitorii.

Prezentăm doar câteva petiţii din cele peste 250 depuse de viitorul candidat la primăria sectorului 6, Gabriel Mutu, restul petiţiilor şi răspunsurile lor le găsiţi pe siteul wwwalaturidetine. eu.

Petiţia nr. 63

Locuitorii blocurilor din Cartierul Brâncuşi, situate în zonele mărginaşe ale cartierului se plâng că sistematizarea nu este finalizată şi au ajuns să locuiască în zone în care străzile şi aleile sunt inexistente.

Petiţia nr. 65

Cetăţenii cer imperios Primăriei sectorului 6 să se ocupe de organizarea unor şcoli de vară pentru copii, şcoli care să fie amplasate în parcurile din tot sectorul. Această acţiune ar contribui semnificativ la creşterea gradului de educaţie.

Petiţia nr. 70

Locuitorii blocurilor 8S14, din Aleea Valea Prahovei cer autorităţilor renovarea locului de joacă din faţa blocului care are nevoie urgentă de mobilier nou deoarece cel vechi este defect şi insuficient.

Petiţia nr. 108

Locuitorii blocului CL4, din strada Cuminţenia Pământului nr. 1 şi din blocurile învecinate se plâng de Direcţia de Administrare a Fondului Locativ al sectorului 6, practică o cotă de întreţinere spoliatorie, nejustificată economic.

Petiţia nr. 177

Cetăţenii din Aleea Lotru, Cartier Drumul Taberei solicită efectuarea unor controale la grădiniţele din sectorul 6, din punct de vedere igienico-sanitar şi al siguranţei.

Petiţia nr. 207

Cetăţenii zonei Valea Ialomiţei sesizează necesitatea reamenajării, curăţirii, întreţinerii şi a pazei locului de joacă pentru copiii din strada Drumul Taberei şi Aleea Băiuţ.

Petiţia nr. 229

Am adresat o petiţie Directorului General Regional al Finanţelor Publice în legătură cu semnalarea unui caz de către un cetăţean din Cartierul Crângaşi, privind întârzierea virării cotelor de 2% din impozitele pe anul 2014 către un club şcolar sportiv.

Aşteptăm cu nerăbdare răspunsurile la petiţiile noastre şi sperăm că autorităţile locale vor înţelege numărul mare de probleme cu care se confruntă cetăţenii sectorului, vor face în cele din urmă ceea ce este necesar şi nu se vor mai ascunde în spatele birourilor.

Primim răspunsuri la petiţiile noastre

Primăria Sectorului 6, Direcţia Generală de Poliţie Locală, Administraţia Pieţelor, Metrorex şi Apa Nova sunt doar câteva din structurile administraţiei publice care ne-a răspuns la petiţiile adunate de la cetăţenii Sectorului 6 şi depuse în mod oficial de către Biroul Parlamentar Gabriel Mutu.

Ministerul Transporturilor ne-a furnizat o listă completă a încheierii lucrărilor de suprafaţă în sector, ultima dată de finalizare a lucrărilor fiind luna martie 2016. Lista completă o puteţi verifica accesând siteul wwwalaturidetine. eu.

În ceea ce priveşte situaţia diferenţelor de consum la blocul 203, Apa Nova susţine că respectivul contor este verificat metrologic, dar că se poate face o reverificare la cererea locatarilor.

Orice gest, foarte mic, ajută. O facem pentru noi!

„Înţelepţii ne spun că dacă vrem să înţelegem lumea în care trăim, e suficient să ne uităm în jurul IMG_2177nostru. Nu departe de noi, ci foarte aproape, la noi, la familia noastră, la vecinii noştri şi la cartierul în care locuim. Există lecţii de viaţă nenumărate din care avem cu toţii de învăţat şi de schimbat ceea ce nu funcţionează.

Trăim vremuri intense şi de schimbare profundă. Dar dacă în logica generală a lucrurilor suntem deseori spectatori, oricât de implicaţi emoţional suntem, în ceea ce priveşte puterea de a schimba lucrurile cu adevărat, ea există acolo unde ni se pare că nu o vedem: în apropierea noastră. Şi vă invit din nou să încercaţi ceea ce încercăm şi noi, cei de la Alături de tine, să schimbăm lucrurile în proximitatea noastră.

Am început la finalul primăverii să plantăm tei în sectorul 6. Am reuşit să plantăm câteva zeci de copaci şi a trebuit să aşteptăm toamna pentru a reveni sezonul de plantări. Şi toamna a venit cu bucuria că vremea este de partea noastră şi că avem ocazia să plantăm încă o serie de tei. Ştiu că vom fi bucuroşi la anul când vor înflori, dar vreau să ne bucurăm şi acum că avem o echipă energică şi IMG_3413capabilă de lucruri importante pentru sectorul nostru. Aş spune că dincolo de faptele acestei echipe entuziaste, ceea ce contează cu adevărat sunt gestul şi dorinţa de schimbare. Dacă am reuşi să replicăm aceste gânduri frumoase vă garantez că lumea în care trăim s-ar schimba definitiv în bine. Mi-ar plăcea să ştiu că atunci când ne vom plimba la umbra teilor pe care îi plantăm astăzi, ne vom gândi la gestul tinerilor noştri ca la un declanşator de fapte bune”.

Sectorul unde nici cimitirele nu mai sunt în siguranţă

Zona Giuleşti nu are o reputaţie prea bună. Şi nu pentru că nu se îngrămădeşte nimeni să facă acolo proiecte imobiliare, ci pentru că locuitorii din zonă suferă pentru chestiuni simple, care ar trebui să nu lipsească omului care trăieşte în acest secol, cum sunt canalizarea şi electricitatea. Merg des în această zonă şi inventariem problemele de acolo, pentru că este datoria autorităţilor locale să rezolve aceste nedreptăţi.

În centrul acestor probleme am descoperit una cu adevărat specială şi deosebit de îngrijorătoare. Aş cataloga-o de-a dreptul îngrozitoare, dar vreau să ne păstrăm calmul chiar şi atunci când revolta e firească.

Cimitirul Sfântul Nicolae Giuleşti Sârbi este înconjurat de o groapă de gunoi care produce, prin blocarea unui izvor din zonă, inundaţii permanente. E greu de descris starea părintelui paroh Vasile Streaţă şi a locuitorilor din zonă care trăiesc cu teama că mormintele celor dragi sunt în pericol să fie acoperite de apele reziduale care cară cu ele tot felul de deşeuri. Îţi vine să întrebi în ce lume am ajuns să trăim dacă până şi odihna de veci a ajuns să fie tulburată de neputinţele unei administraţii locale.

Cum să reacţionezi imediat când auzi astfel de grozăvie? Unde e primarul şi restul angajaţilor?

Am depus o interpelare în plenul Senatului, prin care am cerut un răspuns la situaţia creată în jurul IMG_3447Cimitirului Sfântul Nicolae. Pe lângă resturile menajere se pare că terenul adiacent cimitirului este loc de depozitare pentru cei care au pământ de depozitat în urma unor lucrări de construcţii. Relieful zonei s-a modificat considerabil din acest motiv şi el este cauza majoră a blocării izvorului care astfel inundă cimitirul.

Răspunsul primit de la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor (pe care îl puteţi citi mai jos) îmi dă dreptate şi confirmă faptul că relieful a fost modificat printr-un comportament iresponsabil. De altfel, conform răspunsului de la Minister, proprietarul terenului ar 527293_383270375081198_237646094_nfi sesizat autorităţile dar fără un rezultat concret. Ca urmare a interpelării a avut loc şi un control al Gărzii Naţionale de Mediu din Cadrul Comisariatului Bucureşti, care, a obligat proprietarul terenului S.C. Europa Capital SA să asigure paza pentru a preveni depozitarea ilegală de pământ.

Mă bucur că am contribuit la rezolvarea parţială a problemei, pentru că sper că viitorul să aducă încetarea acţiunilor iresponsabile care au dus la inundarea cimitirului. Dar nu pot să constat că indiferenta autorităţilor locale a contribuit la o situaţie absolut ireală. Unde aţi mai auzit ca un cimitir să fie supus unor devastări cauzate de acţiuni iresponsabile a unor oameni indiferenţi?