duminică , 3 decembrie 2023
Home » Uncategorized » DOVADA CA SE POATE ! UN SPITAL CARE A EVOLUAT FRUMOS IN INTERESUL PACIENTULUI

DOVADA CA SE POATE ! UN SPITAL CARE A EVOLUAT FRUMOS IN INTERESUL PACIENTULUI

 Spitalul Municipal Oltenita este un spital care si-a organizat activitatea în funcţie de nevoile de servicii medicale ale comunitatii pe care o deserveste, ceea ce a condus la cresterea actului medical.

 Asigurarea calitații serviciilor de sanatate și siguranta a pacientului este responsabilitatea unitatilor sanitare, de aceea am gandit un proiect frumos, a precizat managerul Spitalului Municipal Oltenita.

  Dupa procesul de evaluare in vederea acreditarii din anul 2016, Spitalul Municipal Oltenita a luat masuri urgente pentru implementarea standardelor de acreditare, proces care a condus in primul la constientizarea problemelor din cadrul unitatii si nu in ultimul rand la o imbunatatire vizibila a activitatii spitalului.

  Cu vointa si efort, echipa manageriala a reusit sa construiasca un alt nivel de confort si calitate care creste siguranta pacientului si calitatea actului medical.

  Incepand cu anul 2018, au fost efectuate investitii importante si pacientii resimt asta. Am avut sprijinul Autoritatii Locale sa concepem si sa dezvoltam proiecte importante in interesul pacientului.   Blocul operator a fost reabilitat, o marte parte din sectiile si compartimentele spitalului au fost modernizate, a fost reabilitata radiologia spitalului, a fost achizitionata aparatura medicala de performanta.

   Spitalul a facut parte dintr-un proiect pe fonduri europene, iar banii obtinuti sunt investiti in spital.    La intocmirea Listei de investitii pe anul 2019, am avut in vedere zonele in care au fost necesare imbunatatiri, astfel incat sa se imbunatateasca activitatea desfasurata in aceste sectoare de activitate.

   Se vor moderniza bucataria si spalatoria spitalului, mobilierul si cazarmamentul in tot spitalul va fi schimbat si adaptat cerintelor specifice patologiei tratate, se va achizitiona covor antibacterian, paturi cantar, aparat de radiologie mobila, incubator nou nascuti, truse medicale de urgenta cu defibrilatoare pentru fiecare sectie.

  Au fost efectuate deja achizitii de aparatura medicala in spital, analizoare de hematologie si biochimie, ecografe, aparat EKG etc.

  Pentru siguranta pacientului in spital au fost montate butoane de panica la patul pacientului, in toalete, sistem de supraveghere video, mana curenta.

   De asemenea, urmeaza reabilitarea Ambulatoriului de specialitate al spitalului pe fonduri europene, astfel incat pacientii vor beneficia de servicii medicale la standarde europene.

    Au fost facute demersuri pentru functionarea Compartimentului de Primiri Urgente care in acest moment este organizat si prins in structura spitalului dar nu este functional din lipsa unui medic cu specialitatea medicina de urgenta. Am reusit sa atragem un medic cu competenta in medicina de urgenta si urmeaza sa scoatem la concurs posturile de medici specialisti si primari de medicina de urgenta.

   In anul 2018 au venit in SMO un numar de 8 medici cu specialitati (neonatologie, pediatrie, ortopedie, chirurgie, anestezie). Avand in vedere ca beneficiarul acestui proces de imbunatatire continua este pacientul, proiectele spitalului vor continua, a precizat managerul spitalului.