Home » News » Rata de infectare continuă să scadă în aproape toată țara

Rata de infectare continuă să scadă în aproape toată țara

Judeţul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de infectare din ţară, 4,96 de persoane la mia de locuitori, în scădere față de ziua de ieri, 19 aprilie (5,30). În „zona roșie” mai sunt în prezent 7 județe și municipiul București. În schimb, Capitala a raportat cele mai multe cazuri noi: 500.

 România înregistrează peste 2.900 de cazuri noi, conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică. Rata de infectare cea mai ridicată este în județul Ilfov, de 4,96 la mia de locuitori. O rată de infectare de peste 4 la mia de locuitori mai raportează doar municipiul București (4,71) și județul Cluj (4,61). În acest moment sunt în „scenariul roșu” de COVID-19 șapte județe și municipiul București.

Județele care au înregistrat cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Suceava – 0,71, Maramureș – 0,73 și Gorj – 0,75.

De asemenea, 9 județe se află în scenariul verde, potrivit celui mai recent bilanț. În toate județele, rata de incidență este în scădere față de ziua precedentă.

500 de cazuri noi de coronavirus în București Capitala înregistrează cele mai multe cazuri noi de COVID-19 – 500, în scădere față de ziua precedentă, când au fost 582 de noi îmbolnăviri. Urmează județul Cluj, cu 192 de cazuri noi, și județul Bihor, cu 137 de cazuri noi. Toate județele au raportat cazuri noi de coronavirus. Cele mai puține au fost înregistate în Tulcea (13), Gorj (14) și Maramureș (23).